بند‌هایی در توافق آتش‌بس غزه که نتانیاهو نمی‌پذیرد رویداد ملی صنعت آجیل و خشکبار با معرفی ۷ طرح فناورانه در مشهد برگزار می‌شود + فیلم اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی قالیباف: موضوع اتباع و سامان‌دهی آن‌ها یک موضوع جدی است + فیلم اسلامی: گفتگو‌های سازنده‌ای با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشتیم پیشنهاد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تداوم همکاری با ایران ختم رسیدگی به پرونده امیر تتلو | متهم: می‌خواستم برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کنم رئیسی: باید تمام زیرساخت‌های لازم برای ورزش قهرمانی فراهم شود قالیباف: دولت از ابتدای برنامه هفتم توسعه نباید بدهی قطعی خود به تأمین اجتماعی را به تأخیر بیندازد سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن مستکبر می‌بندیم دولت برای واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس برنامه‌ای ندارد دیدار گروسی با اسلامی در اصفهان تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان‌رضوی + فیلم نیچروان بارزانی پس از دیدار با رهبر معظم انقلاب، چه گفت؟ دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم روی آنتن می‌رود چهارمین حمله مقاومت عراق به یک پایگاه رژیم صهیونیستی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله اسرائیل به غرب رفح پنج شهید برجای گذاشت + فیلم (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) المیادین جزییات موافقت حماس با طرح آتش بس پیشنهادی را منتشر کرد آرایش جنگی تانک‌های رژیم صهیونیستی در ۲۰۰ متری گذرگاه رفح دبیرکل اتحادیه عرب: اسرائیل برای رفح نقشه شومی دارد
سرخط خبرها

ادامه اختلافات در شورای امنیت درباره معافیت مقامات طالبان از ممنوعیت سفر

  • کد خبر: ۱۲۲۴۲۰
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
ادامه اختلافات در شورای امنیت درباره معافیت مقامات طالبان از ممنوعیت سفر
منابع دیپلماتیک گفتند که اختلاف بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید معافیت ممنوعیت سفر برای برخی از مقامات طالبان افغانستان ادامه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت که طبق قطعنامه‌ای که سال ۲۰۱۱ توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد، ۱۳۵ تن از رهبران طالبان مشمول تحریم‌هایی شدند که شامل مسدود کردن دارایی‌های آنها و ممنوعیت سفر است.

اما سازمان ملل ۱۳ تن از این رهبران را از لیست افراد ممنوع السفر معاف کرد تا به آنها اجازه دهد با مقامات کشورهای دیگر در خارج از افغانستان ملاقات کنند.

این معافیت که به شکل مرتب درحال تمدید است، عصر جمعه منقضی شد اما این بار پس از مخالفت ایرلند با تمدید یک ماهه آن، دیگر به طور خودکار تمدید نشد.

به گفته منابع دیپلماتیک، چندین کشور غربی مایل هستند فهرست افراد مستثنی شده از ممنوعیت سفر را کاهش دهند تا طالبان را به دلیل عدم پایبندی به تعهدات خود طی یک سال گذشته، به ویژه در زمینه حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، مجازات کنند.

دولت آمریکا اخیراً اعلام کرد یک حمله پهپادی در کابل انجام داده که در جریان آن ایمن الظواهری، رهبر القاعده کشته شده است.

در میان مخالفت برخی کشورهای غربی، چین و روسیه اما از تمدید معافیت ۱۳ رهبر طالبان بدون هیچ تغییری حمایت می‌کنند.

چین که ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد، هفته گذشته اعلام کرد "این معافیت‌ها همچنان ضروری هستند" و هشدار داد که ارتباط دادن مساله حقوق بشر با سفر مقامات طالبان به خارج "نتایج عکس" دارد.

در همین راستا، منابع دیپلماتیک اعلام کردند که اعضای شورای امنیت مشابه نشست روز جمعه، روز دوشنبه بر سر تمدید این معافیت یا کاهش فهرست مذکور و مشخص کردن کشورهایی که معاف‌شدگان، مجاز به رفتن به آن‌ها هستند دچار اختلاف شدند و باید به مذاکرات خود برای دستیابی به راه حلی در این زمینه ادامه دهند.

تا مشخص شدن تکلیف فهرست معاف شدگان و تمدید یا عدم تمدید آن، هیچ یک از مقامات طالبان که در فهرست تحریم‌ها هستند از جمله امیرخان متقی، وزیر امور خارجه دولت طالبان نمی‌توانند به خارج از افغانستان سفر کنند. متقی در ماه‌های اخیر چندین بار برای گفتگوهای دیپلماتیک به قطر سفر کرده است.

انتهای پیام

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->